Wat is de beste autoverzekering voor een oldtimer?

Home / Blog / Nederland / Wat is de beste autoverzekering voor een oldtimer?

De autobranche heeft in de afgelopen jaren zéker niet stilgestaan. De focus ligt op dit moment vooral op elektrische auto’s, maar dat was in het verleden wel anders. In het verleden was het juist een sport om een zo’n uniek mogelijke auto te produceren. Een auto die qua design uniek was, maar ook qua techniek bijvoorbeeld. Zo zijn er meerdere merken geweest die met bijvoorbeeld een 12 cilinder op de proppen zijn gekomen.

Dergelijke auto’s zijn hedendaags eigenlijk uit het straatbeeld verdwenen. Slechts een kleine groep mensen houdt van de oldtimers én vindt het leuk om zelf een oldtimer te hebben. Geldt dat ook voor jou? Dan is het zaak om een autoverzekering vergelijken. Voor een oldtimer is het advies namelijk om altijd een geschikte oldtimerverzekering af te sluiten!

Kies voor een gespecialiseerde maatschappij

Als je een oldtimer wilt verzekeren, komt hier vaak het nodige bij kijken. Zo is het vaak een eis vanuit de verzekeringsmaatschappij dat je de auto laat taxeren. Op basis van de taxatiewaarde kan een verzekeringsmaatschappij vervolgens met een passend voorstel komen. Bij een oldtimerverzekering is het hierdoor al snel maatwerk.

Mede daarom is het advies om te kiezen voor een gespecialiseerde maatschappij. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden louter oldtimerverzekeringen aan; dat zou voor jou mogelijk een ideale maatschappij zijn.

Kijk goed naar de eisen

Bij het verzekeren van een oldtimer krijg je met bepaalde verplichtingen te maken. Zo moet je de auto laten taxeren, terwijl je mogelijk ook nog voor een aanvullend alarmsysteem moet zorgen. Dergelijke systemen zijn niet goedkoop, terwijl je hier ook nog een abonnement voor af moet sluiten. Dit betekent dat je maandelijks geld uit moet/blijft geven aan het aanvullende alarmsysteem voor jouw oldtimer. Daar is echter niet onderuit te komen; dit is een verplichting vanuit de meeste verzekeringsmaatschappijen.

Kijk eens naar een gecombineerde polis

Tot slot kun je ook nog kijken naar een gecombineerde polis. In dat geval zet je jouw normale auto en jouw oldtimer op één verzekering. Mogelijk kun je hiervoor eens naar een Inshared autoverzekeringkijken. Kies sowieso áltijd voor een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij voor jouw oldtimer!

Categorieën

Bekijk ook

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.